Mijn paarden

Foechoer
Foechoer is een Fjordenruin en is geboren in 1995. Ik heb hem zelf gefokt. Zijn naam komt uit "Het oneindige verhaal", een boek (ook verfilmd) waarin een jongen rondvliegt op de draak Foechoer die parelmoerkleurige schubben heeft. Foechoer is een vlot paard met een gelijkmatig temperament . Hij is heel gewillig, maar geeft wel duidelijk zijn mening als iets hem niet bevalt. Ik heb met hem jarenlang les gehad in klassieke dressuur en ben veel met hem naar diverse cursussen geweest.

Af en toe gebruik ik hem om les mee te geven want ondanks zijn leeftijd loopt hij nog prima.

Gylfi
Gylfi is een IJslandse ruin en is geboren in 1992. Hij kwam begin 2015 hier toen hij door omstandigheden een nieuw tehuis nodig had. Hij is een vriendelijk, heel rustig en makkelijk paard. Ik gebruik hem af en toe voor lessen en rustige buitenritten met minder ervaren ruiters of als ik een handpaard meeneem en ik een makkelijk paard wil berijden. Gylfi is een 5-ganger met een goede draf, een makkelijke tölt en een fijne galop.

Iðuna
Iðuna is een IJslandse merrie en is geboren in 2004. Ze is een kleindochter van mijn eerste paard. Haar naam komt uit de IJslands/Germaanse mythologie. Iðuna was een godin die gouden appels aanbood aan de goden zodat ze onsterfelijk bleven. Iðuna is een evenwichtig en stabiel paard, maar vindt het niet altijd makkelijk dat ze echt precies moet doen wat ik zeg, ze heeft zo haar eigen ideeën over de gang van zaken. Ze houdt er wel van om van alles te ontdekken en is een heerlijk probleemloos paard op lange tochten en in een groep. Iðuna is een vierganger met mooie ruime gangen.

Lukka
Lukka is een IJslandse merrie en is geboren in 1994. Ik heb Lukka als 6-jarige gekocht uit een verwaarloosde kudde. Haar naam betekent geluk, ik heb haar die naam gegeven toen ik haar kocht (haar officiële naam is Nótt, wat nacht betekent - beetje saai voor een zwart paard). Ze is een gezellig paard waar ik veel op heb gereden en ook trektochten mee heb gemaakt. Lukka is een 5-ganger, tölt makkelijk en loopt erg graag (tot ze een spook ziet, dan kan ze heel plotseling stoppen).

Brák
Brák (spreek uit Brauk)  is een IJslandse merrie en is geboren 1996. Ze heeft 9 jaar lang weinig gedaan omdat haar eigenaresse weinig tijd had en ook een beetje bang voor haar was.  Ze is een klein maar pittig paardje, dat graag loopt, maar ook een zeer duidelijk mening heeft over van alles. Een vriendin rijdt haar geregeld, doet vrijheidsdressuur en gaat met Brák wandelen. Samen hebben ze veel plezier! Brák is een 5-ganger met ruime bewegingen.